donderdag 4 februari 2016

SURI is SUPER

Hallo allemaal

Het is al weer een paar dagen geleden dat ik hier nog iets geschreven heb, sorry daarvoor. Dit betekent zeker niet dat ik niet veel bezig ben met het thuisfront. Ik denk elke dag aan hoe het bij jullie is en wat jullie aan het doen zouden zijn.
Ik heb het op dit moment gewoon heel druk met stage en de laatste dingen die geregeld moeten worden voor de stage. Maar nu zal ik jullie dus alles in geuren en kleuren vertellen over de afgelopen dagen.

Nadat we vrijdag zijn uit geweest hebben we zaterdag een rustige dag gehouden, uitslapen, films kijken ... alles op het gemak dus. Want we moesten goed uitgerust zijn voor zondag, want dan gingen we dolfijnen spotten :D

Toen we 's morgens vertrokken naar de boot was er in een zijstraat van de straat waar wij verblijven een zeer grote markt. Deze markt vindt elke zondag ochtend plaats dus deze gaan we zeker nog eens bezoeken.





Na een kwartiertje met het busje rijden kwamen we aan aan de oever van de Suriname rivier. Met een houten bootje gingen we dan richting de dolfijnen.
Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat we dolfijnen gingen zien, omdat deze hier in het wild leven en je kan natuurlijk niet voorspellen wanneer ze komen.

MAAR TOCH :D











Dit zijn elke foto's de boottocht en JAAAA we hebben dolfijnen gezien :D. Echt een unieke ervaring. Bij de andere beelden is weinig uitleg nodig, de natuur is hier PRACHTIG!







 Dit zijn foto's gemaakt op onze eerste stop. Plantage Frederiksdorp. Deze plaats stond als eerste plaats van Suriname op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Maar volgend jaar verdwijnen alle plaatsen in Suriname van deze lijst. Volgens de eigenaar van de plantage komt dit doordat de overheid zich niet aan bepaalde regels houd. Zeer jammer natuurlijk en zo is het voortbestaan van deze plek ook bedreigd.







Deze foto's zijn gemaakt bij onze 2de stop, een klein vissersdorpje.







Deze foto's zijn genomen bij onze laatste stop New Amsterdam.
Op deze manier hebben we onze eerste week hier op een zeer leuke manier afgesloten. Ik kan echt niet geloven dat ik hier al een week ben, alles gaat zo snel en er is nog zoveel dat ik nog wil doen/zien.
Maar vanaf deze week 1 februari) begint onze stage deze weken beginnen we aan de eerste echte stage dagen en de observaties in onze klassen.

Maandag ben ik gaan observeren in 4 klassen waaraan ik zal les geven. De klassen vormen een echte uitdaging, maar een uitdaging die ik zeker wil aangaan en waaruit ik vast en zeker veel zal leren. Dit gaat natuurlijk zoals alles met vallen en opstaan, maar dat is met alles zo en dit neem ik er graag bij.

Dinsdag zijn de mensen van stichting buurtontwikkeling bij ons op bezoek geweest, bij hun zal ik elke week stage lopen op dinsdag en woensdag van 16u tot 19u. Wat de stage exact zal inhouden zal de tijd uitwijzen maar zoals het er nu uitziet zal het voornamelijk huiswerk begeleiding zijn. Dit wil zeggen dat we kinderen individueel zullen begeleiden bij hun zwakke punten zodat ze bij de volgende rapportperiode hun onvoldoendes kunnen wegwerken.

De andere dagen hebben we vooral administratie in orde gebracht. Voor ons visum moesten we nog naar de dienst vreemdelingen. Om elke week naar mijn stageplaats bij de Termen Hermitage te gaan, heb ik een vaste afspraak geregeld bij de taxi centrale. En nog andere administratie omtrent onze stage.

Zo bij deze zijn jullie weer helemaal op de hoogte van mijn avonturen hier in Suriname!!!
Tot snel

xx Eline