woensdag 13 april 2016

Toch een klein beetje vakantie!

Donderdag 31 maart       -     Vrijdag 1 april       -       Zaterdag 2 april

Deze drie dagen stonden mijn laatste stage dagen bij de Thermen op het programma. Dit zijn ook meteen de laatste stage uren die ik hier in Suriname doe. Ik hoor jullie misschien denken, 'Maar je bent daar nog 20 dagen'. Dit klopt maar ik heb het geluk gehad dat ik meteen toen ik hier aankwam ben kunnen starten met al mijn stage activiteiten. Deze heb ik dan allemaal in een week geplant:
Maandag: Lesgeven
Dinsdag: Stichting buurtontwikkeling
Woensdag: Stichting buurtontwikkeling
Donderdag: Lesgeven
Vrijdag: Thermen hermitage

Doordat ik dit elke week deed tot aan de paasvakantie waren de meeste van mijn stage uren al ingevuld.

Vrijdag 1 april stond er na een stage dag in de Thermen ook nog iets anders op het programma. De kinderen van stichting buurtontwikkeling kwamen zwemmen in het zwembad waar Jelle en Tessa stage doen. Dus ik ging snel naar huis en pakte meteen mijn fiets om ze toch nog even te kunnen zien!




De laatste drie dagen in de Thermen heb ik echt genoten van de lieve collega's en de leuke sfeer. Op mijn laatste dag had ik gezorgd voor cake voor de collega's als bedankje. Een andere collega had ook nog pom (een typisch Surinaams gerecht) bij voor alle collega's.


Aan het einde van mijn laatste stage dag hadden ze nog een verrassing voor mij, ik mocht een behandeling kiezen uit het schoonheidssalon die ik graag zou willen. Ik heb gekozen voor en pedicure en ging dus met mooie voetjes terug naar huis!
Dit was de receptioniste Gabi. Haar haar had ik op mijn laatste dag geknipt.

Daarna was het snel naar huis want we gaven een home party, en hadden alle stagiairs uitgenodigd die we hadden leren kennen op onze trip naar Voltzberg. Zeer leuke avond en de perfecte start van de laatste 18 dagen hier in Suriname.



Zondag 3 april

gelukkig konden we na deze avond uitslapen. Ondertussen waren de stagiaires die voor een korte stage (7 weken) naar Suriname kwamen ook al aangekomen. s' Avonds zijn we met hun naar de Zus & zo geweest om iets te gaan drinken. Zo konden we hun uitgebreid vertellen over onze ervaringen met de stageplaatsen.

Maandag 4 april

Deze dag ben ik samen met Tessa gaan rond fietsen in de stad. Omdat het avontuur er hier in Suriname bijna opzit zijn we ook naar een souvenirwinkel gegaan. Veel leuke spulletjes gaan met mij mee terug naar België! Voor we terug naar huis gingen moesten we natuurlijk eerst nog eten.... mmmmm

In de namiddag zijn we gaan zonnen op het terras boven, want dat witte kleurtje mag niet mee naar België.

s' Avonds was het weer tijd voor een film uit onze Harrathon collectie (lees Harry Potter marathon). Daarna snel gaan slapen want morgen moeten we er weer vroeg uit!

Woensdag 6 april

Dinsdag 5 april sla ik hier over omdat we deze dag niet veel gedaan hebben behalve dan voor school gewerkt te hebben maar dat is natuurlijk niet zo interessant.

Woensdag moesten we er vroeg uit want we gingen op uitstap naar Parabello!! Vandaag was ook een van onze suri's jarig. Gefeliciteerd aan Mossie!!

Het werd voor haar een verjaardag om nooit te vergeten. Vol met kabelbanen, zwemmen, kaarten, beachvolleybal, BBQ, kortom veel plezier!!


Nadat we aangekomen waren en ons rustig geïnstalleerd hadden was het tijd voor de kabelbanen.








Hierna konden we genieten van een heerlijke lunch!



Wanneer het eten gezakt was konden we nog gaan zwemmen, slingeren en beachvolleyballen









Na een hele leuke dag keerde we terug naar ons huisje.
Daar hebben we nog een film van Harry Potter gekeken maar wel maar tot de helft want de volgende dag liep onze wekker af om half 6.

Donderdag 7 april

Vandaag waren we heel vroeg uit de veren om de zonsopkomst aan de waterkant te zien. Ook hebben we een kleine citytrip gemaakt doorheen de hoofdstad.














Daarna fietsten we verder naar de stad richting de centrale markt. Dit is een zeer grote loods waar veel Surinamers hun groenten, fruit, vis, kleding en andere goederen verkopen.











Onderweg kom je in de stad ook heel van bussen tegen. Dit is net als bij ons het openbaar vervoer. Alleen zien de bussen er net iets anders uit als bij ons.
De stickers op de bus geven aan naar waar de bus rijd.

Daarna zijn we nog naar de moskee, de kerk en de synagoge gereden. Suriname staat bekent voor zijn multiculturele samenleving. Hierdoor kan het hier wel dat een moskee en een synagoge vredig naast elkaar staan.
De houten kerk van Paramaribo is zeer beroemd. Ze staat ook op de UNESCO werelderfgoed lijst. De kerk is zowel vanbinnen als vanbuiten helemaal van hout.










Later die dag gingen we ook nog eens een bezoekje brengen aan de kinderen van stichting buurtontwikkeling. Wij hadden hun gemist en zij ons duidelijk ook! 




Daarna stond er nog iets leuk op het programma. Een etentje bij de pizza hut!!!! Wel waren onze ogen duidelijk weer groter dan de buik!

Vrijdag 8 april

Vandaag zijn we gaan uiteten met Astrid en haar man. Astrid studeert ook aan onze hogeschool maar logeert hier bij haar mama.
Heel gezellig en heel lekker!
Achteraf zijn we gezellig iets gaan drinken aan de waterkant daar kwamen we ook nog stagiairs tegen die we eerder hadden  leren kennen. Sommige van ons zijn hierna nog uit geweest voor Ellen haar verjaardag!

Zaterdag 9 april

Vandaag moesten we onze benen weer stevig insmeren voor een dag vol sport! Voor de middag zijn we eerst een uurtje gaan beachvolleyballen. Na een uur waren we letterlijk en figuurlijk afgebrand. Toen we thuis kwamen maakte we ons klaar voor de Aquaton. Dit is een evenement van de zwemschool waar Tessa en Jelle stage deden. Tijdens de Aquaton kwamen elk half uur andere oefeningen aanbod, in totaal duurde de aquaton 3uur. Toen we thuis kwamen was het dus in de zetel en niet meer al te veel doen.


Zondag 10 april

Vandaag was de dag aangebroken dat Atreyu moest vertrekken naar Atonji. Hij gaat hier nog anderhalve week stage lopen, hem zien we weer terug de dag voordat we naar huis vertrekken
Atjoni ligt op 3 uur rijden van Paramaribo dus daarom verblijft hij de gehele anderhalve week daar. We hebben hem uitgezwaaid en nog een afscheidsliedje gezongen dat Ellen geschreven had.
Het is heel raar om afscheid van hem te nemen omdat je weet wanneer hij terug komt zit de stage periode voor ons erop...
Die dag zijn we ook voor de laatste keer bami gaan halen op de zondagsmarkt. Volgende week kunnen we dit niet doen want dan zitten we op Braamspunt.

Maandag 11 april

Het was weer tijd voor een daguitstap! Jelle, Arlieke, Ellen, Marie en ik. Vooraf was het normaal de bedoeling dat het hoogtepunt van onze trip het bezoeken van een Marron dorp zou zijn. Maar dit viel zwaar tegen. In het dorp hebben we maar amper 5 minuten rond gewandeld en onverwachts deden we hier ineens een 'boswandeling' (lees jungletocht). Hier waren we niet op voor bereid en hadden we dus ook helemaal niet de juiste kleren voor aan. Mijn goede witte schoenen zijn dus ook niet meer wit. Maar buiten die domper hebben we het nog wel gezellig gehad. We zijn ook naar de vlindertuin geweest en dit was echt wel de moeite!
Marie heeft de volgende dag wel een klachten mail gestuurd naar de tour organisatie. Zij belden haar meteen en uiteindelijk krijgen we een deel van ons geld terug. Dat is toch al iets, wel jammer dat we nu geen echt dorp gezien hebben... Hieronder zie je foto's van onze dag, vooral van de vlindertuin.


































s'Avonds was bij iedereen de kaars uit, pizza in de oven nog een filmpje kijken en naar bed.

Dinsdag 12 april

Na ontspanning komt inspanning, een paar dagen voor school werken om niet thuis te komen me hopen werk. In de middag moest ik de haren van de eigenaren van het zwembad gaan knippen. Een van de laatste keren dat ik Carine en Teun zal zien.

Woensdag 13 april

Meer schoolwerk EN pannenkoeken!!!! In Paramaribo is een pannenkoek en poffertjes huis. Heel veel keuze en heel lekkere pannenkoeken, hier zien ze mij zeker terug!!

Zo dat was het, voor nu, Binnenkort vertel ik jullie alles over de laatste week in Paramaribo want vanaf nu is het nog maar 8 dagen voordat ik vertrek SPANNEND!!!!

xxx Eline