zaterdag 27 februari 2016

DJOEL

Hallo allemaal!!!
Hier in Suriname is alles nog steeds dik in orde! We amuseren ons te pletter en vergeten daarnaast niet om voor school te werken ;).

Maar na zonneschijn komt in Suriname regen, want het is hier nu de kleine regentijd. Dit wil zeggen dat het nog steeds heel warm is maar dat het regelmatig regent, en met regen bedoel ik VEEL regen. Dit heeft Atreyu helaas aan de lijve mogen ondervinden :D. Op de foto lijkt het misschien niet zo maar ik kan je verzekeren dat hij kletsnat was.
Dinsdag en woensdag was het weer tijd om naar Stichting Buurtontwikkeling te gaan. Dinsdag waren er niet veel kinderen door de regen. Scholen gaan hier namelijk vaak niet door als het hard regent omdat scholen dan onder water lopen. De kinderen dachten dus dat de bijles ook niet doorging.
Woensdag waren de meeste terug op post. We waren vroeger klaar dan gedacht hebben met de kinderen nog een spel gespeeld 'djoel'.
Het spel zelf is eigenlijk vrij simpel je hebt 2 teams van 4 spelers. Je speelveld bestaat uit 4 vakken waarvan de lijnen zichtbaar moeten zijn, wij hadden ze in het zand getekend. De ene ploeg heeft als doel het speelveld over te steken en terug te rennen. Wanneer één iemand van je team hierin slaagt heb je een punt en mag je nog eens. Het andere team moet er echter voor zorgen dat het team er niet in slaagt om over te steken. Zij bewaken het veld, maar mogen enkel op de lijnen staan, en ieder heeft een lijn je mag dus enkel op je eigen lijn lopen. Als je er in slaagt een speler van het andere team te tikken dan wisselen de teams om en mag het andere team de oversteek wagen. De vakken zijn ook niet voor niks, als je met 4 spelers bent is het niet toegelaten om met meer dan 2 spelers van je eigen team in een vak te staan. Gebeurd dit wel dan wisselen beide teams ook om. Eerst hebben we gekeken hoe het spel juist in elkaar zat en daarna konden we het natuurlijk niet laten om te laten uitdagen door de kinderen. Vol zelfvertrouwen en met de nodige tactiek begonnen we eraan. Maar wij moesten niet tegen de kindjes spelen aan welke we bijles geven, nee wij moesten het opnemen tegen de grote jongens. Dit zorgde aan beide kanten voor de nodige hilariteit. Heeft heeft dus niet lang geduurd voordat we waren verloren. Maar hé we hebben het geprobeerd!



Donderdag was het een feestdag hier in Suriname dus hebben wij ervan geprofiteerd om nog wat voor school te werken. In de namiddag kwam Astrid (ook een student aan Arteveldehogeschool die hier op Erasmus is mar waarvan haar familie hier woont) zelfgemaakte pom van haar mama brengen. Typisch Surinaams en natuurlijk weer overheerlijk! Pom is een soort ovengerecht gemaakt met een speciaal soort wortel die geraspt wordt en samen met andere groenten en kruiden bereid word. Dit geheel gaan dan in de oven. We hebben letterlijk de ovenschaal helemaal leeg gegeten met de korstjes aan de zijkant erbij!

Vrijdag was het voor mij weer gewoon back to life, een nieuwe stage dag bij de thermen. Maar vandaag was anders vandaag mocht ik zelf in de stoel gaan zitten om me te laten verwennen, eindelijk werd mijn haar gekleurd :D En OEF het is helemaal gelukt!!
 Vandaag is het zaterdag, deze voormiddag stond er niet veel op het programma maar deze namiddag wel! Deze namiddag/avond/nacht gaan we uit. Er is een poolparty bij een hotel hier niet ver vandaag en daarna is er een after party. Zondag nog een dagje uit kateren en maandag kan een nieuwe week alweer beginnen.
Wat gaat het snel!!

Tot snel xx
Eline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten